Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Άστατος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και στο βορειοδυτικό Αιγαίο και σταδιακά μέχρι το βράδυ σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.  Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ χιονοπτώσεις τοπικά έντονες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 1 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 2 έως 15 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια,  με ένταση από 5 έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, 4 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, 2 έως 4 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.