Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένουμε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ τις πρωινές ώρες έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τα ξημερώματα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν σταδιακά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενίσουν, ενώ νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 0 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά,  με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, 6 έως 7 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το απόγευμα. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, 6 έως 7 και τοπικά  8 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν.

ΑΤΤΙΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό ασθενείς.