Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ


Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, αναμένουμε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 7 έως 17 στη βόρεια Ελλάδα, 7 έως 18 στη δυτική Ελλάδα, 7 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση από 4 έως 6 και τοπικά στα νοτιοδυτικά 7 μποφόρ, ενώ ισχυροί δυτικοί άνεμοι έως και 7 μποφόρ θα πνέουν μετά το μεσημέρι στον Κορινθιακό κόλπο.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις που θα είναι περισσότερες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.