Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Μαρτίου 2013, αρχικά στη δυτική Ελλάδα, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν την κεντρική και την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και έως το βράδυ θα εξασθενίσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 17 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα είναι αρχικά ανατολικοί, με ένταση από 4 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενίσουν. Στο νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα δυτικά με ένταση από 5 έως 6 μποφόρ και στη συνέχεια θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους έως 5 μποφόρ. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 7 έως 8 και τοπικά και 9 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς έως 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα στα νότια και ανατολικά, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση το μεσημέρι στο Σαρωνικό και το βράδυ στο Νότιο Ευβοϊκό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.