Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ


Νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν στα δυτικά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, αναμένουμε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013. Τα φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 3 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 2 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νοτιοανατολικοί, με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το βράδυ φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις,  2 έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς ισχυρούς, έως και 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, 3 έως 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές και στα νότια κυρίως τμήματα καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και σταδιακά μέτριοι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας τις απογευματινές και βραδινές ώρες τοπικές βροχές, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.