Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Τετάρτη 13 Μαρτίου


Κακοκαιρία αναμένουμε στη δυτική και βόρεια Ελλάδα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά  καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τις βραδινές κυρίως ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 4 έως 19 στη βόρεια Ελλάδα, 9 έως 17 στη δυτική Ελλάδα, 9 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νότιοι, 5 έως 7 και τοπικά τις βραδινές ώρες 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με ένταση από 5 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και αργά το βράδυ θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Παροδικές νεφώσεις και αυξημένη υγρασία, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι με σημαντική ενίσχυση από το βράδυ.