Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένουμε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη βόρεια Ελλάδα, όπου τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ τις βραδινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 5 έως 16 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 15 στη δυτική Ελλάδα, 8 έως 17 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από την Τρίτη το βράδυ έως και την Παρασκευή, η θερμοκρασία στη χώρα μας θα βρίσκεται σε σταδιακή πτώση.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά, με ένταση από 3 έως 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοανατολικοί, 4 έως 6 μποφόρ, ενώ τοπικά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν παροδικά ισχυρές και βελτίωση μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.