Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Βροχές στα δυτικά και βόρεια, όπου μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας με βροχές μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά περιμένουμε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά μετά το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση τις απογευματινές ώρες σε ισχυρούς 6 μποφόρ.