Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένουμε στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, ενώ στα δυτικά και στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Από το μεσημέρι σταδιακά τα έντονα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ τις πρωινές ώρες στα ορεινά της βόρειας χώρας θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 5 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 19 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 18 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 21 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητής διεύθυνσης, 3 έως 5 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, 6 έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς μικρότερης έντασης. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι από 5 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στο νοτιοδυτικό τμήμα θα στραφούν σε δυτικούς έως 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση από αργά απόγευμα περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.