Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Βροχοπτώσεις, ισχυρούς νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουμε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αρχικά θα επικρατούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές και θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 17 στη δυτική Ελλάδα, 3 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα βόρεια τμήματα, με ένταση από 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα είναι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί, 5 έως 7 και τοπικά μετά το απόγευμα 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι τοπική καταιγίδα περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με βροχές από το μεσημέρι και αργότερα πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.