Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένουμε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τα ξημερώματα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τοπικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινά ηπειρωτικά θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις, με ένταση στο Αιγαίο από 4 έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από 3 έως 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

ΑΤΤΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.