Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Κακοκαιρία αναμένουμε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 15 στη δυτική Ελλάδα, 5 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 3 έως 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νότιοι, 4 έως 5 και τοπικά στα βόρεια τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με ένταση από 4 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν στο νότιο Αιγαίο σε δυτικούς – βορειοδυτικούς και στα βόρεια τμήματα σε βορειοανατολικούς, με την έντασή τους να φτάνει τοπικά και τα 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ
Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις βραδινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.