Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο και άστατο καιρό στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια, στα ανατολικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου και πιθανόν στην Κρήτη, περιμένουμε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013.
Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες,
από 8 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα,
 από 6 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και
από 11 έως 17 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι δυτικοί – νοτιοδυτικοί, 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά, με ένταση από 6 έως 7 και τοπικά τις βραδυνές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια 8 μποφόρ.
 Ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, με την έντασή τους να φτάνει και τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ και στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι έως και 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην περιοχή του Σουνίου τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής καθώς και περιορισμένη τοπικά ορατότητα, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το απόγευμα δυτικοί σχεδόν μέτριοι.